» » » » SUBURBIA фото улов на средната класа

изложба suburbia vivacom art hall
Снимка: Bill Owens

След изключително успешните изложби на Хари Бенсън, Бен Ритър, Раян Макгинли, Кели Сена и Майкъл Хюи, платформата „Майстори на фотографията” представя социалната фотография на Бил Оуенс, уловил в кадър зараждащата се средна класа в Америка. Запечатваща „духа на свободата в предградията”, изложбата като че ли сама избира името си, и вече 40 години показваSUBURBIA, now and then.

В началото на 70-те години на миналия век Бил Оуенс започва да фотографира социалния феномен на преселение на американците към предградията. Участниците в миграцията купуват не само къщи, но и мечти за по-добър живот, купуват усещане за свобода. И зараждат средната класа в Америка. А Бил Оуенс създава своята фотографска серия „Suburbia” (Предградие), която през 1973 г. е издадена на книга и мигновено се превръща в класика.

Вижте лицата на средната американска класа от края на 20 в., в 40 черно-бели и цветни фотографии, до 10 януари 2016 г., във Vivacom Art Hall в София.

Официално изложбата „SUBURBIA, now and then” ще бъде открита на 30 ноември 2015 г., от 18:30 ч., а на 1 декември 2015 г., в същия час, заповядайте на лекцията на Бил Оуенс.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: