» » » » Заключителен Майсторски концерт

концерт майсторски клас на проф. иван дреников
Снимка: Eddie Mulholland / telegraph.co.uk

Френски институт в България, Фондация „Духовното наследство на Панчо Владигеров”, къща-музей „Панчо Владигеров” и фондация „Консонанс”, представят на вниманието на меломаните Заключителния концерт на участниците в Майсторския клас на проф. Иван Дреников. Входът е свободен.

Иван Дреников е блестящ пианист и преподавател, човек, който носи света и историята в себе си като наследство от миналото, от житейския и творческия му път. Той е един от любимите ученици по пиано и композиция на проф. Панчо Владигеров и първи изпълнител на негови произведения. Стремителната кариера на Дреников го превръща в легенда - стотици зали, оркестри, диригенти от най-висока класа, концертни изяви по всички континенти със звезди от първа величина. Журира международни клавирни конкурси, провежда майсторски класове в различни краища на света. Почетен член е на Европейската академия за изкуства в гр. Антиб, Франция.

В периода 4 до 11 ноември 2015 г. проф. Иван Дреников ще проведе майсторски клас в къща-музей „Панчо Владигеров” в София. Финалът на класа ще бъде поставен на 11 ноември 2015 г. със Заключителен концерт на участниците, от 19:00 ч., в зала „Славейков” на Френски културен институт.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: