» » » » » Амели Нотомб в Отворени книги

книги на амели нотомб
Снимка: goguide.bg

Всяка година през август, от 1992 година насам, тя издава нова книга с ритъма на метроном. Романите й са едни от най-очакваните във Франция, нейни текстове се превръщат в песни, а книгите – във филми. Тя е Амели Нотомб и е на фокус в литературната вечер „Отворени книги” във Френски институт.

Френски институт в София и издателство „Колибри” канят почитателите на белгийската писателка на литературна вечер с творчеството на Амели Нотомб.

Станала популярна с биографичните си книги, Нотомб понякога пише биографията на някой друг и така се ражда „Речник на собствените имена” за живота на певицата РоБер. Шест текста на белгийката се превръщат в песни на РоБер, а един е изпят от Жюлет Греко. Два романа на Амели са екранизирани - „Хигиена на убиеца” и „Изумление и трепет” – и с това авторката доказва способността си да разказва, да увлича, да пленява онези, разгърнали страниците й.

Потопете се в лекия и циничен, ту мрачен и садистичен стил на Амели Нотомб, поднесен с хумор и насмешка към самата себе си, в литературната вечер „Отворени книги” в Медиатеката на Френски институт, на 16 декември 2015 г., от 19:00 ч.

Представя: Темз Арабаджиева, литературен критик.
Модератор: Албена Шарбановал.

Вход свободен

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: