» » » » » Вечер в Обкръжението на Коко Шанел

Chanel & Co: Коко и нейното обкръжение

Тя е единственият представител на модния свят в класацията на сп. „Тайм” за 100-те най-влиятелни личности на ХХ век. Името й е Коко Шанел, оставила стил и ухание след себе си, неподвластни на времето. Станете част от обкръжението на Коко в най-нетрадиционната модно-литературна вечер на София с представяне на книгата „Chanel & Co”.

Chanel & Co: Коко и нейното обкръжение с автор Мари-Доминик Льолиевр е книга не просто за легендарната Коко Шанел, а за „културата Шанел” във всичките й форми. Привърженик на минимализма и „удобния лукс”, на жарсето и използването на евтини материали, на андрогинността в гардероба и умелата игра с контрастите, френската кралица на вкуса оставя ярка следа след себе си, изграждайки нова представа за жената, като независима, горда и завоевателна.

Част от най-близкото й обкръжение са знаменитости като Игор Стравински, великата княгиня Мария Павловна, Лукино Висконти и Роми Шнайдер, а емблематични за Коко стават на „Шанел №5” и перлите, разбира се - перлите.

Не пропускайте легендарната вечер, посветена на Коко Шанел. Заповядайте на 2 февруари 2016 г., от 19:00 ч., в литературен клуб „Перото”, където книгата на Мари-ДоминикЛьолиевр „Chanel & Co: Коко и нейното обкръжение” ще бъде представена проф. д-р Любомир Стойков, преподавател по „Мода” в НХА и изящната Ирмена Чичикова, която ще влезе в кожата на Коко.

За десерт Ина Асса ще ви подари серия модни трикове, а нежният музикален фон ще възкреси атмосферата в Града на светлината.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: