» » » » » Емблематична КутиКатура в Сатирата

иван кутузов кути карикатури
Автор: Иван Кутузов - Кути

Най-емблематичните карикатури на Иван Кутузов – Кути ще развеселят началото на 2016-та. Навръх Иванов ден и в подножието на 60-годишнината на майстора на карикатурата и шаржа, заповядайте на откриването на изложбата „КутиКатура” в най-новото галерийно пространство на СБХ.

На 7 януари 2016 г., в 17:00 ч., в новата галерия на Съюза на българските художници, с адрес: Сатиричен театър „Алеко Константинов”, фоайе на ет. 2; Иван Кутузов – Кути ще представи част от огромното си творчество в изложба, побрала едни от най-емблематичните му карикатури.

Големият майстор карикатурист е роден на 15 януари 1956 г., в с. Петрово, Благоевградски окръг. Завършва Художествената гимназия, след това и Художествената академия в София. 14 години преподава рисуване в училище. Участва в изложби в България и чужбина. Има публикации в почти всички печатни издания у нас. Работил е дълги години във в-к „Капитал”, а в момента е художник и карикатурист във в-к „Труд”. Иван Кутузов – Кути е носител на най-престижните награди за карикатура в България, Италия, Белгия, Сърбия, Иран, Япония и Румъния.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: