» » » » » Кино вечери с филмите на Карлос Саура

карлос саура филми братовчедката анхелика
Кадър от "Братовчедката Анхелика"

В началото на новата година Институт Сервантес в София ви кани на Кино вечери с филмите на Карлос Саура. Прожекциите са с български субтитри. Входът е свободен.

На 6 януари 2016 г., от 18:30 ч., в залата на Институт Сервантес, ще се завърти лентата „Братовчедката Анхелика” (La prima Angélica. Реж. Карлос Саура. 1973 г., 103 мин.) Мъж се завръща в родния град за погребението на майка си и спомените го връщат към детството и юношеските години, и любовта, която е изпитвал към братовчедка си Анхелика.


карлос саура филми да отгледаш гарвани
Кадър от "Да отгледаш гарвани"
На 13 януари 2016 г., от 18:30 ч., не пропускайте прожекцията на „Да отгледаш гарвани” (Cría Cuervos. Реж. Карлос Саура. 1975 г., 110 мин.) Ана си спомня всичко след смъртта на баща й преди двадесет години. Още 9-годишна Ана започва да вярва, че има власт над живота и смъртта на хората, с които живее. Смята, че има силата да извиква присъствието на покойната си майка. Така оживява една връзка, пълна с нежност, а понякога и с властност.карлос саура филми гоя в бордо
Кадър от "Гоя в Бордо"
На 27 януари 2016 г., от 18:30 ч., вижте „Гоя в Бордо” (Goya en Burdeos. Реж. Карлос Саура. 1999 г., 104 мин.) Като доброволен изгнаник в Бордо с последната си любовница Леокадиа Сориля де Уейс, испанският художник Франсиско де Гоя извиква най-значимите събития в живота си, за да ги предаде на дъщеря си – Росарио. Това е живот, изпълнен с политически катаклизми, горчиви страсти, с тръпката от славата.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: