» » » » » Храната - италианското щастие

книга храната италианското щастие

Изкуството да живееш добре, да се наслаждаваш, да се опияняваш от живота, да го вкусваш хапка по хапка с всяко блюдо, с всяко ястие, защото храната е истинско щастие - Италиански културен институт в София ви кани на представянето на книгата Храната – италианското щастие на Елена Костюкович, която се впуска в търсене на отговор на въпроса „Защо италианците обичат да говорят за храна?”.

Каква е връзката на един народ с обработката на храната и как храната се превръща в изкуство? Елена Костюкович, писател и преводач, която от дълги години живее в Италия, поема на кулинарно пътешествие през природни пейзажи и срещи с етнически групи, трапези и вкусове, в опит обективно да представи същината на изкуството да живееш добре.

Резултатът е книгата „Храната – италианското щастие”, подправена пикантно с вкусни анекдоти, като историята на мантованеца социалист Бертацони, който бил депортиран в Узбекистан за „опит за фашистки саботаж и отравяне”, когато внесъл сирене горгонзола в Русия; и предизвикващ апетита аромат на извадени от фурната хлебчета, възпети в стиховете на поета Джовани Пасколи. И разбира се, още нещо - винаги има още нещо - за което ще стане дума на литературното представяне на книгата, на 8 февруари 2016 г., от 17:30 ч., в литературен клуб „Перото”, НДК.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: