» » » » » Съвременно испанско кино през Март

съвременно испанско кино в сервантес
Кадър от „Овцете не изпускат влака”

Институт Сервантес в София обявява Март за месец на съвременното испанско кино и представя кинопоредица с най-новите филми от испанската киноиндустрия. Всички прожекции са с вход свободен.


П Р О Г Р А М А
Съвременно испанско кино през Март в Институт Сервантес

испанско кино в сервантес

2 март 2016 г., 18:30 ч. – „Доняна 4 сезона. 365 дни.” (Doñana 4 estaciones. 365 días. Реж.: Javier Molina Lamothe. 2014, 90 min. Субтитри на български.)
Документалният филм разказва историята на парк Доняна, който заема основно крайбрежни гори, сладководни блата и дюни в района на устието на река Гуадалкивир в Атлантическия океан. Паркът е създаден през 1963 г. с цел опазване на невероятното разнообразие на животни (особено птици) и растения, и е един от обектите на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО в Испания.

испанско кино в сервантес

9 март 2016 г., 18:30 ч. – „Цветя” (Loreak. Реж.: José María Goenaga и Jon Garaño. 2014, 99 min. Субтитри на български.)
Животът на Ане се променя коренно, когато започва да получава анонимни букети цветя в дома си.  Междувременно, животите на Лурдес и Тере също се изменят от появата на мистериозни цветя...

безплатно кино в сервантес

16 март 2016 г., 18:30 ч. – „Овцете не изпускат влака” (Las ovejas no pierden el tren. Реж.: Álvaro Fernández Armero. 2014, 103 min. Субтитри на български.)
Луиса и Алберто са принудени да напуснат големия град и да се преместят в малко селце. Но идиличният живот на село бързо започва да показва и своето не толкова дружелюбно лице. Въпреки че двойката не е в най-прекрасния момент на отношенията си, Луиса е обсебена от идеята за второ дете на всяка цена.

безплатно кино в сервантес

23 март 2016 г., 18:30 ч. – „Сакрамонте. Мъдреците на племето” (Sacromonte. Los sabios de la tribu. Реж.: Chus Gutiérrez. 2014, 94 min. Субтитри на български.)
Документален филм за емблематичния квартал Sacromonte в Гранада. Чрез разказите на фламенко легендите, пострадали от бедственото наводнение от 1963 г., Чус Гутиерес показва взаимовръзката на квартала и изкуството фламенко.

кино в институт сервантес

30 март 2016 г., 18:30 ч. – „Миниатюрният остров” (La isla mínima. Реж.: Alberto Rodríguez. 2014, 105 min. Субтитри на български.)
1980 год. Хуан и Педро, полицаи от отдел убийства в Мадрид, идеологически противници помежду си, получават наказание и биват преместени в забравените от бога блата на Гвадалкивир, за да разследват изчезването и жестокото убийство на две тинейджърки по време на местния празник. Двамата заедно трябва да преодолеят разногласията си и да се противопоставят на жестокия сериен убиец.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: