» » » » Весел гъделичкащ смях на 1 Март

весел гъделичкащ смях книжка с приказки

Весел гъделичкащ смях извира от приказките на Маргарит Минков. Истории с шеги и закачки, с наслада и дискретно внушен морал – такива са приказките на Маргарит, в които Случайният шаран, Лъжеиграчът, Облачното човече, Такивамити Работи и останалите от компанията, докосват детската душевност и бързо стават любими.

„Докато четях „Весел, гъделичкащ смях” на Маргарит Минков, в главата ми акостира бухлатият лик на Айнщайн, който някъде беше казал: Ако отначало една идея не ми се струва абсурдна, значи за нея няма надежда. Подозирам, че думата абсурд е измислена от някой, който просто е търсел по-лаконичен начин да назове изобретателността. Неслучайно повечето деца са почитатели на хумора на абсурда - той събужда у тях откривателя, освобождава ги от задължението да следват точно определена логика и ги приветства да изплетат свой смисъл от нишките на даден текст (или пък просто да се оставят на удоволствието да бъдат учудени)...” Петя Кокудева за „Култура”, бр. 4 (2841), 05 февруари 2016

Посмейте се с „Весел гъделичкащ смях” на 1 март 2016 г., от 18:00 ч., в Литературен клуб „Перото”, където ще чуете част от приказките в актьорско изпълнение, а за книгата ще говорят Зорница Христова, Петя Кокудева и редакторът Севдалин Генов. И понеже, какво е един приказен свят без приказни илюстрации, събитието ще бъде придружено с изложба на илюстрации от Люба Халева.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: