» » » » Лени Кравиц FLASH

изложба лени кравиц flash
Снимка: frankrumpenhorst.com

Шестото издание на платформата за съвременна фотография „Майстори на фотографията” разкрива още една страна от творческата вселена Лени Кравиц. Музикант, актьор, с уклон към дизайна, Лени Кравиц проблясва като светкавица и в амплоато си на фотограф, който ловко обръща обектива към онези, които го снимат и така се ражда фото серията FLASH.

Четвърта спирка от турнето на FLASH, София посреща изложбата фотографии на прочутия музикант. Обожаван, постоянно наблюдаван, обграден от фенове, репортери, папараци, всички оборудвани със смарт телефони, камери, микрофони и светкавици, Лени Кравиц насочва обектива към тези, които го следват навсякъде, и ги поставя в центъра на фокуса. „Превърнах нещо, което би могло да бъде страшно дразнещо, в нещо интересно, в предизвикателство.” - казва авторът за своите FLASH черно-бели фотографии, запечатали всекидневието на звездата през нейните собствени очи.

„Интересно е, че същите тези хора, които ме преследват, за да ме снимат, са станали тема на изложбата ми. Чрез завъртане на обектива обратно към тях, аз косвено поглеждам към себе си и сюрреалистичния свят, в който живея, когато пътувам. Този, който някога е бил ловец, се превръща в плячка.”

И все пак, всичко има две страни, животът на музиканта е блясък, но и всекидневие. И там, в интимните моменти от всекидневието на рок звездата на сцената, на път и когато си почива, зад обектива е Матю Битън - фотограф, графичен дизайнер на музикални  албуми, носител на Грами и личен фоторепортер на Лени Кравиц – чиято колекция фотографии Ascension допълва FLASH в един цялостен спектър за живота на Лени Кравиц.

Изложбите FLASH и Ascension пристигат у нас, благодарение на фондациите „Америка за България” и „Мусиз”, и ще могат да бъдат видени от 7 април до 7 май 2016 г., във Vivacom Art Hall в София. Официалното откриване ще се състои на 7 април от 18:30 ч.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: