» » » » Театрални Представи за Америка за пръв път в София

представи за америка театрална разходка из американския авангард
Снимка: lifestyle bg

Едва за втори път в България пет български режисьори и 15 актьори ще представят в София пърформанс по пиесите на някои от най-важните авангардни драматурзи в света. Проектът Представи за Америка: Театрална разходка из американския авангард ще запознае публиката с един от най-повратните и значими периоди на световната драматургия – този на американския авангард – буквално повеждайки зрителите през представлението в една театрална разходка из различни пространства в Нов български университет.

Две години по-късно, след първите „Представи за Америка” в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято” през 2014 г., на 25 март 2016 г., за пръв път в София, ще бъде показан театралният проект, воден от режисьорите Катрин Портър и Бари Роуел (артистични директори на „Peculiar Works Project”, НюЙорк) и техният дългогодишен партньор Гейбриъл Шанкс от „Драма Лийг”, Ню Йорк.

Театралната разходка из американския авангард ще се случи от 15:00 и от 17:00 ч., в сградата и прилежащите пространства на НБУ. Език: английски. Входът е свободен.

В програмата:
  • „Какво се случи” от Гертруд Щайн, режисьор Веселин Димов. Участват: Ина Добрева, Ирина Андреева, Мануела Йонова.
  • „Разходка в парка” от Чарлс Л. Мий, режисьор Марий Росен. Участват: Елена Димитрова, Милко Йовчев и Марий Росен.
  • „Антигона” от Мак Уелман, режисьор Явор Костов. Участват: Стела Кръстева, Маргарита Петрова, Невена Денчева
  • „Meta Reverse” из „Тетрадки” от Ричард Форман, режисьор Ида Даниел. Участват: Мирослава Захова, Петър Мелтев, Тодор Стоянов, Александър Даниел.
  • „Електра Фуга” от Рут Марграф, режисьор Василена Радева. Участват: Нейтън Купър, Георги Георгиев, Невена Калудова.
Режисьори на пролога и интермедиите: Десислава Бошнакова и Станислава Кирилова.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: