» » » » Аржентинско кино през май

последният елвис аржентинско кино

Институт Сервантес в София и Посолството на Аржентина в България организират кинопоредица с Аржентинско кино през май. Входът за прожекциите е свободен.

През месец Май в Институт Сервантес ще бъдат представени четири нови аржентински филма. Входът е с безплатни покани до запълване на залата.


П Р О Г Р А М А

4 май 2016 г., 18:30 ч. – „Последният Елвис” (El Último Elvis, 2012, 91 мин. Реж.: Armando Bo. Субтитри на български език.)
Елвис е певец, който живее в краен квартал на Буенос Айрес. Не вижда често малката си дъщеря Лиса Мари, с чиято майка е разделен. Винаги е живял вън от реалността, вживявайки се в ролята на Елвис Пресли. Оказва се, че изживява времето, когато идолът му умира и Карлос сякаш остава без бъдеще. Неочаквана ситуация го принуждава да започне да се грижи за дъщеря си. В едно пътуване, изпълнено с лудост и музика, Карлос ще трябва да избира между мечтата да е Елвис и да бъде със своето семейство.белият слон аржентински филм

11 май 2016 г., 18:30 ч. – „Белият слон” (Elefante blanco, 2012, 106 мин. Реж.: Pablo Trapero. Субтитри на български език.)
История за приятелството между двамата свещеници Хулиан и Николас, които, оцелели след опит за убийство от страна на армията по време на работата им в Централна Америка, се установяват в затънтен квартал в Буенос Айрес, за да развиват своята свещеническа и социална дейност. Там срещат Лусиана и започват трудна борба срещу корупцията, която се шири в района...мечтата на валентин филм от аржентина

18 май 2016 г., 18:30 ч. – „Мечтата на Валентин” (El sueño de Valentín, 2002, 86 мин. Реж.: Alejandro Agrestí. Субтитри на български език.)
Буенос Айрес през 1969 г. Валентин е 8-годишно момче, което живее с баба си. Майка му изчезва, когато е на три години, а баща му не е в състояние да поема, каквито и да било отговорности. Валентин е самотно дете, което расте в търсене на обич и привързаност. Като цяло животът му е спокоен, но Валентин има две натрапчиви идеи: да бъде космонавт и баща му да го заведе при майка му. Бащата не иска да разбунва миналото, а в същото време не спира да води своите ужасни любовници. Докато един ден, запознава детето с Летисия...разминаване филм аржентина

25 май 2016 г., 18:30 ч. – „Разминаване” (Medianeras, 2011, 94 мин. Реж.: Gustavo Taretto. Субтитри на български език.)
Мариана и Мартин живеят много близо един до друг - в едни квартал, но в различни сгради. Въпреки това, не успяват да се запознаят. Мартин прави дизайн за уеб страници. Мариана е архитект, но работи като декоратор. След ред разочарования се оказва, че двамата имат много общо помежду си. Живеят в центъра на Буенос Айрес. Градът ги сближава, но в същото време и отдалечава.

За информация на тел. +359 2 810 45 00, Институт Сервантес.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: