» » » » Френски кино week-end

безплатно френско кино

Френски кино week-end ни очаква в края на тази седмица. „Лулу разголена” и „Уикенди” са новите заглавия от филмовия цикъл с вход свободен „Жените във френското кино”.

На 15 и 16 април 2016 г., във Френски институт в София, зала „Славейков”, заповядайте на безплатните прожекции на два френски филма, произведени в 2013 година.

Филмите са със субтитри на български език.

15 април 2016 г., 19:00 ч. – „Лулу разголена” (2013, 90 мин. Реж. Солвейг Анспах. В ролите: Карин Вияр, Були Ланерс, Клоди Жансак, Паскал Демолон, Филип Ребо, Мари Пайен, Солен Риго, Нина Мерис, Корина Масиеро, Винсент Лондез и др.)
След като се проваля с гръм и трясък на поредното интервю за работа, на Лулу й хрумва брилянтна идея – да си почине за малко от семейния живот, като се усамоти в малко крайбрежно селце, наслаждавайки се на момента. Там край морето Лулу среща много хора на кръстопът, също като нея: странен млад мъж, който е зависим от братята си; възрастна жена, която е отегчена до смърт; млада жена, която е подложена на тормоз на работното място. Три случайни срещи помагат на Лулу да преоткрие истината за себе си.

16 април 2016 г., 16:00 ч. – „Уикенди” (2013, 91 мин. Реж. Anne Villacèque.)
Понякога е съвсем лесно да прецакаш уикенда в провинцията. Едно недоразумение на паркинга пред супермаркета, една грешна реакция и изведнъж всичко излиза извън контрол. Кристин и Жан се разделят. Силви и Улрих, най-добрите приятели на Кристин, не са така приятелски настроени напоследък. Всичко се разпада. Но животът е пълен с изненади. Един уикенд и две двойки, които се влюбват и разлюбват в края на седмицата.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: