» » » » » Малки забавни създания

изложба малки забавни създания

В свят, в който сме зависими от всички умни джаджи около нас, на които се доверяваме да ни укажат посоката, да ни напомнят рождения ден на любимите хора, да ни кажат кога е свършило млякото в хладилника, странно ли е, че група творци поглеждат света от гледната точка на тези странни малки съвременници? Художниците от „Реактив” представят своята изложба, населена с „Малки забавни създания”.

Те са Албена Баева, Рене Беекман, Николета Бончева, Петя Боюкова, Стефан Дончев и Иван Шопов, и на 20 април 2016 г., от 18:30 ч., в пространството на галерия Credo Bonum в София, ще представят своята изложба с умно изкуство. Какво означава това? Че на откриването на „Малки забавни създания” ще можете да погалите трева, която мърка; да се убодете на таралежа с име Хелпи в търсене на правилния избор; да разберете проблемите на мобилните приложения, които не желаят да функционират „правилно” (може би това е техният избор); да чуете един влюбен робот, да усетите сблъсъка с една ядосана количка и да видите една стенобойна машина. А в началото ще бъде музикалния пърформанс на Иван Шопов (Balkansky).

Но това не е всичко.

На 27 април 2016 г., от 18:00 ч., заповядайте на разговор с Красимир Терзиев и Рене Беекман за „Тайния живот на обектите”.

На 4 май 2016 г., от 17:30 ч., училище по роботика „Robopartans” ще проведе специална работилница за деца.

Куратори: Албена Баева и Рене Беекман.

Изложбата „Малки забавни създания е проект на „Фондация за предприемачество, култура и образование и студио за интерактивна реклама „Реактив. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г., вино „ETHNO и галерия „Credo Bonum.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: