» » » » Сабантуй празник 2016

сабантуй празник софия 2016

Сдружение „Волжки булгари” кани жителите и гостите на София на второто за България всенародно провеждане на културно-спортния празник „Сабантуй”, с който татарският народ отбелязва края на пролетните земеделски дейности. Един ден яли, пили и се веселили, заедно ще се съберат татари, башкири, руснаци, българи и всички, които обичат народното веселие.

На 21 май 2016 г., от 10:00 до 21:00 ч., присъединете се към „Сабантуй” празник в Южен парк в София, в района между бул. „Петко Тодоров” и бул. „Гоце Делчев”.

На площ от 10 хил. кв. м ще бъдат разположени тематични кътове, където:

На Голямата сцена ще пеят и танцуват професионални танцови и песенни ансамбли, звезди на татарската и башкирската естрада; руски и български състави.

В Спортната зона сила и мъжество ще мерят участниците в дисциплините по: национална татарска борба, канадска борба, вдигане на тежести. Всички желаещи ще могат да се включат в забавните народни състезания и игри.

В Шатрата за народни занаяти ще се провеждат демонстрации и работилници по различни изкуства от татарската, башкирската, руска, българска и казахска народна традиция.

В четири Национални шатри през целия ден ще звучат самобитни песни и ще се провеждат различни конкурси.

А в зоната за отдих и хранене, ще се сервират вкусни ястия и освежаващи напитки, като: „Плов”, „Чак-чак”, супа „Токмач” от татарската кухня; руски пелмени, салати, сладолед, квас; и български народни гозби.

Станете част от тазгодишния „Сабантуй”!


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: