френски фестивал на музиката в софия
Снимка: Гергана Дамянова

Fête de la Musique е един от най-популярните международни улични фестивали и през Юни 2016 г. ще се проведе на 3 ключови локации на открито в София. Различни стилове музика, различни музиканти, но една емоция – любов и радост, много радост – обещават организаторите от сдружение „Култограф” и Френски институт в България.

На 21 юни 2016 г., улиците в София ще оживеят с международния уличен фестивал Fête de la Musique. Първото издание на музикалния фест е през 1982 г. в Париж и оттогава досега, събитието разширява обхвата си и се провежда на 5 континента, в над 120 държави и 540 града. Една от причините Fête de la Musique да добие такава популярност е, че е насочен към хора от всякакви възрасти, набляга на разнообразието от стилове музика и не се ограничава със сцени, а превръща целия град в такава.

Точно това ще се случи и в София на 21 юни, от 17:00 до 22:00 ч., когато градинката на „Кристал”, градинката зад Руската църква и пл. „Княз Александър I”, ще се преобразят в сцени на открито, на които ще звучат различни стилове музика: рок, суинг, поп, джаз, хип хоп, електронна музика и др.

Да бъде Fête de la Musique!


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: