» » » » Живей активно 2016

живей активно софия 2016
Снимка: walmartlivebetter.ca

През юни София ще живее активно. За поредна година в столицата ще се проведе кампанията, популяризираща балансираното хранене и активния начин на живот – „Живей активно!”. Инициативата се организира от Нестле България, Министерство на младежта и спорта и Столична община, и с вдъхновяващия дух и заряд на звездните български спортисти Тереза Маринова, Тити Папзов, Евгени Иванов-Пушката, Владо Николов и др.

Тазгодишното издание на „Живей активно” ще събере професионални и любители спортисти, и всички, за които здравословният и активен начин на живот е единственият начин на живот, на 19 юни в голям празник с разнообразие от спортни активности.

Традиционно събитието ще стартира точно в 10:00 ч. от три различни точки в столицата. Стотици велосипедисти ще се съберат пред Театър „София”, откъдето ще тръгне велошествието. Колоездачите ще преминат по бул. „Евлоги Георгиев” към НДК, за да присъстват на официалното откриване на „Живей активно”. Паралелно, на ъгъла на бул. „Партиарх Евтимий” и бул. „Витоша”, ще тече надбягване с препятствия по алеите на Националния дворец на културата, а пред паметника на Съветската армия ще се съберат феновете на ролер и скейт спортовете.

В 10:00 ч., пред НДК, ще бъде даден старт на кампанията и всички участници, заедно с любимите спортисти и Кмета на София Г-жа Йорданка Фандъкова, ще поемат в пешеходно шествие към Южния парк.

В програмата на „Живей активно 2016” се очакват нови локации, нови спортове и нови активности, подробностите за които предстоят да бъдат обявени.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: