» » » » Концерт на Балаж Бади Ню Квартет

концерт на балаж бади ню квартет унгарски институт
Bagyi Balazs New Quartet

Балаж Бади е един от най-уважаваните музиканти на унгарската джаз сцена днес. Създава музика в почти всички жанрове, а неговият уникален мелодичен стил на свирене на барабани създава комплексно музикално изживяване. Заедно с Янош Авед, Дежьо Ола и Петър Ола, Балаж Бади пристига в София за концерт със звучене на съвременен чисто акустичен джаз.

Балаж Бади Ню Квартет събира в музикално партньорство барабаниста Балаж Бади с най-добрите представители на младото поколение от Будапеща: саксофонистът Янош Аведизрасналият с класическата музика пианист Дежьо Ола и Петър Ола, един от най-добрите басисти в Централна Европа.

Квартетът свири авторска музика, създадена от ръководителя на бенда, но с особено значение и присъствие в репертоара им е творчеството на Бела Барток. По случай юбилейната 135-та годишнина от рождението на композитора, в концертната програма на Балаж Бади Ню Квартет в София ще прозвучат рефлексии по Барток, вариации по конкретни негови произведения, съвременни преработки и импровизации на творчеството му.

Концертът на унгарския джаз бенд е с дата 29 юни 2016 г., от 18:00 ч., в Унгарски културен институт.

Вход свободен.

Повече информация на тел: 02 987 23 07.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: