» » » » С безплатно кино започва септември

красивият сезон френско кино

С безплатно кино започва септември в София. Френски институт в столицата открива новия сезон с прожекции на „Красивият сезон” и „Фиделио, одисеята на Алис”.

На 2 и 3 септември 2016 г. заповядайте на кино във Френски институт.

На 2 септември, от 19:00 ч., гледайте „Красивият сезон” (2015, 105’, Драматична комедия. Реж.: Картин Корсини. В ролите: Сесил дьо Франс, Изия Егелен, Ноеми Лвовски)
Годината е 1971 г. Делфин, момиче от село, се мести в Париж, за да се освободи от семейната примка и да добие финансова независимост. Карол е парижанка. Живее с приятеля си Манюел и участва активно в зараждащото се феминистко движение. Когато Делфин и Карол се запознават, любовната връзка преобръща техните съдби.

фиделио френско кино

На 3 септември, от 16:00 ч., на големия екран ще се завърти „Фиделио, одисеята на Алис” (2013, 97’, Драма. Реж.: Люси Борлету. В ролите: Ариан Лабед, Мелвил Пупо, Андерс Даниелсен Ли)
30-годишната Алис е моряк. Тя оставя любимия си Феликс на сушата и се включва в екипажа на стария товарен кораб „Фиделио”. На борда Алис разбира, че е тук, за да замести наскоро починал мъж, и открива, че командир на кораба е Гаел - нейната първа голяма любов...

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: