» » » » » Брайън Адамс EXPOSED и WOUNDED

брайън адамс изложба в софия
Брайън Адамс, автопортрет

След „Flash” на Лени Кравиц платформата „Майстори на фотографията” изненадва публиката с две фотографски серии на легендарния рок музикант Брайън Адамс - EXPOSED и WOUNDED. Колекциите пристигат в София от Музея на фотографията в Стокхолм и ще бъдат лично представени от автора си.

През последното десетилетие, успоредно с впечатляващата кариера на рок музикант, Брайън Адамс се радва и на международен успех като фотограф. Негови творби са публикувани в списанията Vogue, Vanity Fair и Zoo, а снимките му се излагат в най-реномираните световни музеи и галерии. И има защо.

За EXPOSED пред обектива на Брайън Адамс застават знаменитости като кралица Елизабет, Мик Джагър, Дъстин Хофман, Стинг, Ейми Уайнхаус, Моника Белучи, Кейт Мос, Виктория Бекъм, Шон Пен, Лана дел Рей, Луиз Буржоа, Бен Кинсли, Пинк и Мики Рурк. С образите и кадрите от тази серия, Адамс разбива клишетата за звездите - в някои ги иронизира, а в други са много интимни: Мики Рурк във ваната, Дъстин Хофман на риболов и в скъп костюм, Майкъл Фокс, който вече страда от Паркинсон, но иронизира заболяването във фокуса на камерата..

Серията WOUNDED насочва фокуса към „наследството” на войната чрез 30 портрета на млади британски военни, претърпели тежки травми по време на мисиите в Ирак и Афганистан, след което животът им се променя завинаги. Кадрите в WOUNDED разказват за извървения път към превъзмогване на трагедията и продължаване напред в живота...

Изложбата EXPOSED / WOUNDED е курирана от Анке Дигенхард и Мат Хъмфри, от галерия Crossover, и ще бъде официално открита на 11 октомври 2016 г., от 19:00 ч., във Vivacom Art Hall, лично от Брайън Адамс.

Фотографиите ще могат да бъдат видени до 12 ноември 2016 г.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: