» » » » » Европейска седмица на спорта София 2016

европейска седмица на спорта софия 2016

Европейска седмица на спорта” е инициатива, чиято цел е да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. В България Седмицата се организира от Министерство на младежта и спорта и ще се проведе от 10 до 17 септември 2016 г.

„Европейска седмица на спорта 2016” ще бъде открита на 10 септември в София, като през целия й период, до 17 септември, на територията на НСА „Васил Левски” ще бъде изграден „Град на спорта”. В него всички желаещи ще могат да проследят и да вземат участие в демонстрации по над 20 вида спорт, а родителите, които търсят подходящ спорт за своите деца, ще получат актуална информация за спортните клубове в София.

Но спортът не е само на тренировъчните терени и с любезното съдействие на „Метрополитен” ЕАД, ще влезе и в софийското метро:
  • 10 септември 2016 г., от 17:00 до 18:00 ч. - Метростанция „Витоша”;
  • 12 септември 2016 г., от 10:00 до 11:00 ч. - Метростанция „Софийски университет”;
  • 16 септември 2016 г., от 10:00 до 11:00 ч. - Метростанция „Люлин”;
Където ще ви очакват много изненади с доброволците на #BeActive (слоган на кампанията) и лицата на кампанията, сред които: Ивет Лалова, Тити Папазов, Петър Стойчев, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, световният шампион по кик бокс Александър Петров, дрифт състезателят Александър Язов и др. Най-активните на 12 септември, на метростанция „Софийски университет”, ги очаква снимка и автограф от Тити Папазов.

Не пропускайте и големия Спортен празник, част от програмата на „Европейска седмица на спорта”, на 20 септември 2016 г., от 10:30 ч., на сцената на Летния театър в Борисова градина. В пространствата около сцената ще бъдат разположени баскетболни кошове, волейболни мрежи, игрища за бадминтон, щит за стрелба с лък, шахматни дъски и др. спортни съоръжения, които ще бъдат на разположение на гражданите, а Ивет Лалова и треньори от нейния клуб ще запознаят децата с тайните на леката атлетика.

В 11:00 ч., на централното игрище на „Спортна София” в Борисова градина, ще стартира и шоу-мач между отбора на Журналистите и отбора на Звездите с капитан Гошо Гинчев.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: