» » » » квАРТал фестивал в стария център

квартал фестивал програма

В три поредни дни и с повече от 60 локации и артисти „квАРТал фестивал” ще покаже скритото лице на стария център на София, като културно средище, кипящо от артистизъм. Интерактивни разходки, изкуство и занаяти, архитектурни обиколки, изложби, представления, музика, дискусии, бар и гурме турове са част от програмата на първото фестивално издание.

От 16 до 18 септември 2016 г., районът на стария еврейски квартал в София, разположен в карето между бул. „Дондуков”, бул. „В. Левски”, бул. „Сливница” и бул. „Мария Луиза”, ще посрещне фестивала за култура и начин на живот „квАРТал фестивал”.

Програмата на пилотното издание удивлява с разнообразие и богатство, включвайки повече от 60 локации и артисти, опериращи в района, които ще отворят вратите си за гостите на събитието и ще представят интересно съдържание с много изненади.

Отправна точка на „квАРТал фестивал” ще бъде Дом на киното, където ще можете да получите подробна информация за различните активности и локации, както и фестивалната карта за печати, която може да ви донесе атрактивни награди от организаторите.

Какво ви очаква в програмата? Сред акцентите на първия „квАРТал фестивал” са:
  • Откриващо парти със столичните диджеи Emil Doesnt Drive & Mr. Vanderley, които ще предложат няколко часов сет с грамофонни плочи.
  • Демонстрация на сито печат и разпродажба на принтове и дрехи в Sito Studio.
  • Дегустация и представяне на бутикови вина от южна Франция в Бар French 75, които ще бъдат домакин и на модния пърформанс „Градски приказки” на Албена Щениовска – Еглофф, с участието на актрисата Силвия Драгиева.
  • „Интуитивно усещане - един по-различен клас...” и „The healing walk” в Студио TЕЗГЯХ.
  • Изложба „Memoria del silencio” на Жана Йорданова и музика с аналогови машини „Modular synth showcase” на популярния музикант, композитор и диджей Иван Шопов, в SOHO.
  • Откриване на съвместната фотографска изложба „Beta Cuts” на Femme Fatale Project и Анна Калчева в клуб The Muse, където в по-късните часове Femme Fatale Project ще разтанцуват гостите на фестивала с диджей парти.
  • Турове с „Еврейска София”, в които са включени исторически еврейски забележителности, както и архитектурни обиколки на района.
  • Pop-up galleries, които ще превърнат няколко локации в галерии, за да демонстрират техния все още неразгърнат потенциал.
  • „Разходка с виртуалната историческа карта Моята българска история – Оглеждай се за жълтите пинчета!” на платформата Move.bg.
  • И ще много други...


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: