» » » » Познатите и непознати врати на София

познатите и непознати врати на софия темелко темелков
Фотография: Темелко Темелков

Отворената врата е сякаш портал към друг свят, към различно измерение, към съвсем непозната история. Но затворената? Какво може да ни разкаже тя? Фотографът Темелко Темелков насочва обектива към над 700 софийски врати и ни изправя пред отговора, „заключен” във въздействащите фотографии от авторския проект „Познатите и непознати врати на София”.

Близо 150 от всички 700, заснети от Темелко Темелков столични врати, ще „разкажат” своята безмълвна история в изложбата „Познатите и непознати врати на София”. Домакин на събитието е Vivacom Art Hall, където силно въздействащите със своята откровеност, предимно черно-бели фотографии, ще могат да бъдат видени от 20 септември до 2 октомври 2016 г.

„Колко много врати, колко много хора минават през тях. Гледам ги и си мисля, че вратите сякаш се крият. Някой ги е надраскал, друг ги е налепил със стикери - интернет, кредити, некролози… Вратите сякаш са покрити с мрежа, която ги обезличава, скрива ги, слага им маска. Плетеницата от драскулки по тях ги свързва в един организъм.Мисля, че в образите на вратите се събират много от проблемите у нас. Надявам се тези снимки да предизвикат емоция. Всеки да си зададе въпроси, да се замисли за малко върху това, което вижда, и да потърси някакво свое решение. Вярвам, че най-напред е важно добре да се огледаме и да видим къде сме, какво има около нас. Да проумеем, че това сме ние, тук и сега. Ако нещо не е наред, не е толкова важно кой е виновен и защо, важно е само как можем да го променим, как да намерим решение и да го поправим.” Темелко Темелков

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: