» » » » SoExhibitions: Памет за тишината

памет за тишината фотографска изложба
Снимка: Жана Йорданова

Memoria del silencio / Памет за тишината” пристъпва с тихите стъпки на своята авторка фотографът Жана Йорданова, към културния хоризонт на столицата. Уловени моменти, сякаш родени от празнината между две мисли – „Памет за тишината” е плавен преход от шумното лято към кротостта на есента.

Зелената къща на SOHO открива новия културен сезон с фотографската изложба „Memoria del silencio” на Жана Йорданова и това е съвсем заслужено. Защото в нейните творби природата заема съществено място, а светлината е съвсем естествена, в резултат на което възникват щампи с полъх oт сънищата и детските летни спомени, и се раждат картини, като от приказките, в които сякаш е вплетена тайна.

Всъщност, „Памет за тишината” е първият цялостен проект, който Жана представя в България след дълги години живот и творчество на Канарските острови. В нейно присъствие експозицията ще бъде открита на 14 септември 2016 г., от 19:00 до 21:00 ч., в SOHO, където фотографиите ще могат да бъдат видени до 20 октомври 2016 г., всеки делничен ден от 9:00 до 19:00 ч.

Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: