» » » » 7 филма, 7 изкуства, 7 чуждестранни артисти

мулти култи 7 късометражни филма
Саиф ур Рехман

„7 лъча” и сдружение „Мулти култи колектив” събират седем чуждестранни артисти, творящи в седем различни изкуства, и чрез магията на киното показват успешната артистична и социална интеграция на хора от целия свят, развиващи своето изкуство в нашата страна. В края на месеца Дом на киното домакинства специалната прожекция със 7 късометражни филма, създадени по проект „Калейдоскопи на културата 2: София на фокус през 7 диоптъра”.

На 26 октомври 2016 г., от 18:30 ч., заповядайте на премиерна кино вечер в Дом на киното с представяне на 7 късометражни филма за 7 утвърдени чуждестранни артисти от Перу, Япония, Холандия, Пакистан, Англия, Гърция и Русия, които са избрали да живеят и творят в София.

Увлекателните видеа са дело на режисьора Николай Василев, който насочва камерата към един музикант, един сценограф, режисьор, художник, актьор, дигитален артист и един танцьор, за да разкаже за живота и креативния процес на всеки от тях, за връзката им със София и за това как градът ги вдъхновява да се развиват професионално.

Сред героите на големия екран и на живо в залата ще видите:
  • Пиеро Епифания, който смесва традиционни перуански инструменти като кахон с българските гайда и кавал, и създава иновативни музикални проекти;
  • Саиф ур Рехман, който поставя пакистански драми в ресторанта си в Студентски град и всяка седмица тренира на крикет на маса български деца с тежки ментални и двигателни увреждания;
  • Том Кърк, английски режисьор, който снима музикален клип и се представя като морско създание...
След прожекцията гостите в кино залата ще бъдат поканени на неформален разговор с чаша специално селектирано занаятчийско българско вино, овкусено с автентични сръбски хапки.

Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: