» » » » Храна за размисъл

храна за размисъл
Снимка: Marianna Armata

Храната е гориво, навик, основна потребност, върховно удоволствие и мощен посредник. Чрез нея хората говорят за себе си, за своите семейни или национални традиции и култура. Храната е начин да изразяваме отношението си към проблемите и противоречията на обществото. Серия инициативи „Храна за размисъл” ще постави на фокус важни теми в живота на всеки човек и ще ги погледне през призмата на храната.

Храна за размисъл” е най-новият проект на Фондация „Credo Bonum” с тенденцията да стане ежегоден. Основната тема в него е храната, като необозримо поле за обсъждане на важните обществени теми.

Първото издание на събитието ще протече между 13 октомври и 6 ноември 2016 г., в София, като всички отворени събития са с вход свободен.


П Р О Г Р А М А

13 октомври до 6 ноември 2016 г., галерия Credo Bonum„Голям праз или как се готви със статистически данни” изложба на Весела Михайлова и Вероника Крен (Prazlab).

15 октомври 2016 г., Фермерски пазар „Римска стена”„Таратор” акция на Prazlab.

25 октомври 2016 г., Столова by Roobar - Вечеря със спасена храна от БХБ.

2 ноември 2016 г., Cosmos cowroking„Апетитът идва с рекламата” селекция реклами на храна от света през погледа на водещи българи криейтив директори.

5 ноември 2016 г., 13:00 ч., Спутник бар„Тенджера под налягане” полудневен форум на тема храна. Сред лекторите ще бъдат:
  • Райна Гаврилова, бивш заместник министър на културата;
  • Велина Мавродинова, която ще говори за етиката в рекламите на храна и тяхната достоверност;
  • Мариана Асенова, съосновател на фестивала за спомени Goat’s Milk, която ще постави акцент върху традициите в готвенето;
  • Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ, която ще разкаже за хранителните банки и регулациите в ЕС;
  • Готвачът Добрин Атанасов ще сподели опита си във food styling и ще разкрие смисъла и идеята на дизайна на храна.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: