» » » » » Виртуален кино хъб в София

виртуален кино хъб в софия
Снимка: roadtovr.com

В рамките на София Индипендънт Филм Фестивал зрителите в София ще имат уникалната възможност за среща с виртуалното кино. В три вечери с вход свободен ще работи първия в България Виртуален кино хъб.

Със сигурност една от най-хитовите тенденции в технологиите, за която се говори през 2016 г., е виртуалната реалност (VR). А когато виртуалната реалност се срещне с киното, се ражда Виртуален кино хъб, в който благодарение на специални очила и слушалки към тях, зрителите попадат в съвсем друго измерение.

Открийте магията на VR на 27, 28 и 30 октомври 2016 г., от 18:00 до 22:00 ч., в зала „Мати’Д”, малкото НДК.

Сред филмите, които ще могат да се гледат във виртуалния кино хъб са:
  • „Invasion (реж. Ерик Дарнел) - Страховити извънземни идват да завладеят Земята и да унищожат всичко по пътя си. Гражданите на Земята се надигат срещу злите нашественици, но изненадващо се оказва, че тези „граждани” не са хора, а двойка пухкави, бели зайчета.
  • Проект „Ashes (реж. Джесика Кантор) - Игра с движение, пространство и време, която разказва трагичната история на двама влюбени.
  • „Killer deal (реж. Антъни С. Феранте) - Продавач на мачете се забърква в големи неприятности, когато в евтината му хотелска стая се появява нежелан гост. Следва неочаквана хорър история с изненадващи обрати.
  • „Spectator’s Ship” (реж. Момчил Алексиев) – Актьорът Жак се подготвя за филмова роля. Той се среща с колеги и приятели, като обсъжда с тях текущия си проект. Във филма реалното се смесва с абстрактни водни пейзажи и сюрреалистични моменти. По време на екипната работа на снимачната площадка, където се случва записа, зрителите стават част от процеса.
  • „Krakra’s Fortress” – Филм за средновековнaта крепост Кракра, преобразена по начина, по който е изглеждала преди почти 1000 години.
  • „Ravadinovo Vr Experience” – Филм за противоречивата природа на една от най-значимите забележителности в България „Замъкът в Равадиново”, възприеман от едни като съвсем мистично и романтично място, а от други - като приключение в стил Дисниленд.
Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: