» » » » Унгарски киноплакати от миналия век

изложба унгарски киноплакати

Унгарски плакати от 70-те и 80-те години на 20 век подрежда Петер Майдик в Унгарски културен институт. Изненадващи, дори сюрреалистични, старите плакати живо вибрират и днес и привличат вниманието към заглавия от филмовите каталози на миналия век.

Петер Майдик е унгарски музикален продуцент на електронна музика, режисьор на документални и рекламни филми. Инициатор и главен организатор на научно-фантастичните фестивали PLAN4 и PLAN9. Често излиза на сцена като DJ заедно с Константин Тимошенко (Silence of the Lamps). Още от детството си се чувства силно привлечен към изкуството на кино плакатите и в израз на тази своя страст събира и представя колекция унгарски киноплакати от 70-те и 80-те години на 20 век.

Изложбата включва плакати, изработени в Унгария за едни от най-големите американски блокбастъри, но така също и за арт филми от Източния блок.

Своеобразен експеримент за актуалността на плакатното внушение години след отпечатването, експозицията може да бъде видяна до 14 ноември 2016 г., в Унгарски културен институт в София.

Вход свободен


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: